Denizli Tandır Kebabı için güç birliği
Meşhur Denizli Kebabı için güçlerini birleştirdiler
Tandır kebabının ustası kaliteli kebabın inceliklerini anlattı
Denizli Tandır Kebabı ve Kültürel Lezzetleri Yaşatma Derneği lideri Güzide Metinöz:
“Tanıtım atağına başlıyoruz. Tandır Kebap Şenliği için çalışmalarımıza devam ediyoruz”
DENİZLİ – Denizli’ye özgü tandır kebabının sahibi olan esnaflar, Denizli’nin marka lezzetlerinden biri olan coğrafi işaretli ürünleri ulusal ve uluslararası arenada tanıtmak amacıyla dernek çatısı altında öne çıktı.
Kısa bir süre önce sektör temsilcilerinin bir araya gelmesiyle kurulan Denizli Tandır Kebabı ve Kültürel Lezzetleri Yaşatma Derneği üyeleri basın toplantısı düzenleyerek kuruluş hedeflerini ve izleyecekleri yol haritasını paylaştı. Toplantıda Dernek Lideri Güzide Metinöz ve dernek üyelerine; Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürü Turhan Veli Akyol, Denizli Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan Yardımcısı ve Denizli Lokantacı Odası Başkanı Osman Üçgül, Denizli Kasaplar Odası Başkanı Hasan Hüseyin Öz, Denizli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Osman Nuri Boyacı da katılımlarıyla takviye verdi.
“Tanıtım atağı yapacağız”
Denizli Tandır Kebap ve Kültürel Lezzetleri Yaşatma Derneği Başkanı Güzide Metinöz derneğin amacını anlatarak planladıkları Tandır Kebap Şenliği’nin tanıtım faaliyetleri hakkında şu bilgileri verdi; “Denizli’nin markası olan Denizli Tandır Kebabını gelecek nesillere aktarmak ve ilimizin tanıtımına katkı sağlamak amacıyla dernek çatısı altında çalışmalarımıza başladık. 1800’lü yılların ortalarında Kaleiçi Çarşısı’nda ortaya çıkan Denizli Tandır Kebabı mirasımıza eşsiz lezzetini katan birçok özelliği vardır.Geçmişten günümüze bu gelenek, ustalarımızın leziz elleriyle gelecek nesillere aktarılmaya devam etmektedir. özellikle son yıllarda dünyanın dört bir yanından Pamukkale’ye Denizli Tandır Kebabını tatmak için gelmektedir.Bizim için önemli bir referanstır.Dernek çalışmalarımızla bu talebi arttırıcı faaliyetlerde bulunacağız.Projeyi hayata geçireceğiz.Organize etmek istiyoruz. Denizli’de bir Tandır Kebap Festivali.Bu konuda gerekli çalışmaları başlattık.Ayrıca gastronomi sektörünün değerli isimleri ile ulusal ve uluslararası tanıtımlar yapacağız.Bölümümüzde kaliteden ödün vermeden sizler için de heyecanla çalışmaya devam edeceğiz. Ahilik kültürümüzden ve tarihimizden aldığımız güç ve tecrübe ile Denizli’ye hizmet ediyoruz.”
Desteklerini açıkladılar
Denizli Esnaf Odası ve Ticaret Odası Başkanı Osman Üçgül, böyle güzel bir etkinlikle derneğin kuruluşuna şahitlik etmekten mutluluk duyduğunu belirterek, “Denizli Kebap ilimiz için çok değerli. İmza atacağımıza inanıyorum” dedi. söz konusu.
Denizli Kasaplar Odası Başkanı Hasan Hüseyin Öz, Denizli kasapları olarak bu lezzetin yaşatılması, tanıtılması ve dernek çalışmaları için gerekli katkıyı yapmaya devam edeceklerini söyledi.
“Tandır kebabı değerli bir varlıktır”
Derneğin kurulmasında emeği geçen herkese teşekkür ederek hayırlı olmasını dileyen Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürü Turhan Veli Akyol, “İlimizin amiral gemisi diyebileceğimiz bir lezzet olan ‘Denizli Kebabı’ Türkiye’de çok önemli. ilimizin tüm turizm ve kültür enstrümanlarının tanıtımı Türkiye’de turizm açısından ilk 5’te yer alan Denizli’nin amiral gemisi Pamukkale’dir.Denizli’nin coğrafi işareti 16 pahasına alınmıştır. Şimdi derneğimizle birlikte lezzetimizi tüm Türkiye’ye ve dünyaya kusursuz bir tanıtımla tanıtacağız. Ortadan kaldıracağız” dedi.
Tandır kebabının ustası detayları anlattı
Toplantıda, uzun yılların ustası Hüsamettin Akçaöz, Denizli Tandır Kebabının özelliklerini tek tek anlattı, kebabın nasıl kesilip servise hazırlandığını tüm detaylarıyla gösterdi. Basın mensuplarına da Denizli Tandır Kebabı ikram edildi.